De achtergrond van OMDS

Start van OMDS

One Maritime Data Standard begon met de wens van de Nederlandse maritieme maakindustrie en onderhoudsketen: een eenduidig systeem voor uitwisseling van productgegevens binnen de bedrijfstak.

Dit initiatief heeft geleid tot de uniforme gegevensstandaard One Maritime Data Standard, die binnen de maritieme sector wordt geïmplementeerd.

OMDS maakt uniforme registratie en elektronische uitwisseling van product- en handelsgegevens in de Nederlandse maritieme sector een praktische realiteit via het dataplatform van 2BA.

2BA verzamelt alle technische kenmerken en handelsgegevens van fabrikanten en groothandels uit de technische installatiesector in één database. Alle partijen wisselen dagelijks gegevens uit met 2BA. Zo heeft iedereen op elk moment toegang heeft tot de meest actuele informatie.

Datavelden binnen 2BA-database

2BA beheert de centrale en neutrale datapool voor gecontroleerde en digitale uitwisseling van product- en handelsgegevens tussen leverancier en afnemer. Dit gebeurt op basis van internationale ETIM-standaarden.

Speciaal voor OMDS werd de productinformatie binnen de datapool uitgebreid. Denk aan land van gegevens als land van herkomst, safety data sheets, export- en importgegevens.

De uitrol van OMDS

In 2019 werd OMDS verder geïmplementeerd binnen de sector, het aantal deelnemers nam toe en er werden steeds meer gegevens via de database gedeeld.

Het uitbreiden van de digitale informatiebron en het verbeteren van de data-efficiëntie kan leiden tot substantiële voordelen in de logistieke keten.

Benieuwd naar de datavelden? Download hier het overzicht!

Deelnemen in OMDS

Door onze inspanningen te bundelen, kunnen we de kosten voor supply chain management verlagen en de verwerkingssnelheid en -efficiëntie binnen de sector verhogen. Wilt u deelnemen aan OMDS? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u er graag alles over.

Neem contact op
OMDS is een initiatief van:
This site is registered on wpml.org as a development site.