Update vanuit het Master Data Management-team van Damen!

We delen graag een update over de recente ontwikkelingen in het Master Data Management-proces binnen Damen Shipyards Gorinchem en daarmee ook het One Maritime Data Standard-proces. Naast dat binnen Damen Shipyards al gebruikgemaakt wordt van One Maritime Data Standard via de 2BA Bestand Beheer Artikelen Unifeed, is het team van Pieter Roos en Carsten Van der Vet hard aan het werk met de implementatie- en testfases van de MDM-oplossing in combinatie met het One Maritime Data Standard-proces. Ze zijn dan ook trots dat ze konden melden dat de MDM-oplossing nu live is.

“We zijn technisch in staat een connectie te maken met de datapool van 2BA en we werken aan de configuraties om 2BA data toe te kunnen passen in onze processen. Het is een behoorlijke uitdaging om dit project naast de intensieve SAP-implementaties uit te rollen. We zijn actief bezig met een naadloze koppeling van de MDM-oplossing aan onze ERP-systemen omdat nauwkeurige data-integratie essentieel is in elke fase van de bouw van een schip!”, aldus Carsten.

Carsten kijkt uit naar de dag dat de MDM-oplossing kan worden gepresenteerd in een actieve demonstratie aan de OMDS-werkgroep. Enige flexibiliteit in de planning is essentieel, maar so far so good, we zijn trots op de potentie van onze MDM-oplossing, ons team en voortgang die we boeken.