Technische Unie, midden in de keten van data-uitwisseling

Als groothandel bevindt Technische Unie zich midden in de keten van data-uitwisseling. Al geruime tijd maakt Technische Unie gebruik van 2BA om productgegevens uit te wisselen met bijna alle leveranciers en deze beschikbaar te stellen aan haar klanten. Het betrekken van de maritieme sector is voor hen een logische stap, en zij ondersteunen OMDS van harte.

" Midden in de keten zijn wij als groothandel verantwoordelijk voor het toevoegen van de artikelinformatie in de 2BA-database. Echter, voor een deel van die informatie zijn wij weer afhankelijk van wat onze leveranciers aanleveren. Iedereen moet daarom zijn rol in de keten vervullen," aldus Maurice van der Leeden, Manager Product Information Management bij Technische Unie.

2BA heeft al enkele jaren geleden het Data Label ontwikkeld, waarin heel duidelijk wordt weergegeven wat de volledigheid van de benodigde gegevens is voor verschillende gebruikers in de keten. Voor de groothandel wordt dit label jaarlijks bijgesteld. Dat is niet vreemd als je bedenkt dat de regeldruk elk jaar toeneemt. En daarmee groeit ook de behoefte aan gegevens in de gehele keten.

Technische Unie, midden in de keten van data-uitwisseling

"Uiteraard willen we onze leveranciers niet onnodig werk laten doen, maar in de praktijk blijkt dat wat wij vragen echt nodig is. Vaak niet eens voor onszelf, maar voor alle partijen die na ons in de keten komen," vervolgt Van der Leeden. "Gelukkig begrijpen steeds meer leveranciers dat volledige, correcte en tijdige productgegevens geen bijzaak meer zijn. En het is zeker geen onmogelijke taak, gezien grote spelers zoals TKF de maximale score behalen voor hun volledige assortiment."

Over de huidige score van Technische Unie is Van der Leeden nog niet tevreden. "Op dit moment halen we helaas nog geen enkele plus op het Data Label voor de maritieme sector, maar dat zal binnenkort veranderen. Om onze klanten in de maritieme sector van voldoende informatie te voorzien, hebben we geanalyseerd waarom we momenteel geen enkele plus behalen op het label. Voor de meeste velden was de conclusie eenvoudig: ze zijn niet beschikbaar in het huidige uitwisselingsformaat. Daarom zijn we een project gestart om via de DICO-standaard gegevens uit te wisselen tussen Technische Unie en 2BA. Op die manier kunnen we de informatie die beschikbaar is in onze systemen ook eenvoudig beschikbaar maken voor onze klanten."

Technische Unie verwacht deze zomer de ontbrekende velden beschikbaar te hebben en dan de eerste verbeteringen te tonen op het Data Label. "Ons doel is natuurlijk om drie plussen te behalen. Hiervoor hebben we elkaar in de keten hard nodig. Laten we elkaar vooral scherp houden," besluit Van der Leeden.