Marasoft

Pieter van Urk van MaraSoft (links) en Klaas Koetje van 2BA bevestigen de nieuwe samenwerking

MaraSoft gespecialiseerd maritieme softwarepartner van 2BA

One Maritime Data Standard (OMDS) is hard op weg om binnen de maritieme sector de norm te worden voor een efficiënte uitwisseling van uniforme en geclassificeerde product- en handelsinformatie. MaraSoft en 2BA bevestigden onlangs de nieuwe samenwerking.

Marad: een begrip in de internationale rederijwereld

Onder de naam Marad ontwikkelt MaraSoft uit Urk al 23 jaar standaardsoftware voor Fleet Management.

Het pakket begon als compact en eenvoudig planning- en onderhoudssysteem en is inmiddels uitgegroeid tot een compleet, door DNV ‘Type Approved’ Fleet Management systeem met 8 modules.

Marad is praktisch, krachtig en heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. Vandaag de dag wordt het systeem in meer dan 60 landen ingezet voor ruim 3.500 schepen en installaties wereldwijd.

Waarom de koppeling met de 2BA-datapool?

Pieter van Urk, directeur en eigenaar van MaraSoft: ‘Het opzetten, maar vooral het onderhouden van een enorme productdatabase is niet de core activiteit van onze gebruikers. Laat iedereen doen waar men goed in is.

2BA bewijst al jarenlang dat zij goed is in het verzamelen en distribueren van een grote hoeveelheid uniforme, geclassificeerde productdata en die gegevens ook dagelijks onderhoudt.

Ons Marad-systeem koppelt zich daaraan zodat onze gebruikers makkelijk producten met alle relevante en up-to-date informatie op een aanvraag in onze inkoopmodule kunnen plaatsen. Gebruikers kunnen dus straks zowel de Marad-database met scheepsspecifieke onderdelen als de 2BA-database en OMDS benaderen.’