Ketensamenwerking, efficiënter met ETIM en DICO

Ketenstandaard Bouw en Techniek is een onafhankelijke stichting die een concrete bijdrage levert aan het efficiënter en duurzamer maken van bouw- en installatieprojecten.

Ketenstandaard beheert en ontwikkelt onder meer ETIM en DICO, standaarden die niet alleen veel gebruikt worden in de bouw- en technieksector, maar ook geschikt zijn voor de maritieme sector. Een toenemend aantal grote scheepsbouwers en toeleveranciers voor de maritieme sector is al deelnemer bij Ketenstandaard en maakt gebruik van deze standaarden.

Overzicht van alle Ketenstandaard-deelnemers

Neutrale standaarden, ook voor maritieme sector

De neutrale standaarden ETIM en DICO voldoen aan de nieuwste wet- en regelgeving en worden vanuit één loket ontsloten voor de gebruiker. ETIM wordt gebruikt om producten te classificeren en technische kenmerken vast te leggen. Dit leidt tot efficiënter beheer van productdata en vermindert faalkosten. Met de DICO Standaard kunnen bedrijven snel, foutloos en veilig informatie uitwisselen, bijvoorbeeld met de 2BA-productdatapool.

Ketenstandaard spant zich ook in voor internationale aansluiting van deze standaarden. In de maritieme industrie, waar projecten vaak gekenmerkt worden door complexe samenwerkingen tussen vele nationale en internationale stakeholders, kunnen ETIM en DICO bijzonder waardevol zijn.

Ketensamenwerking, efficiënter met ETIM en DICO

Sneller en lagere kosten

Standaardisatie van product- en transactiegegevens met ETIM en DICO helpt bij het verbeteren van de efficiëntie in de samenwerking tussen ketenpartners en bespaart zo kosten. Bovendien kan het gebruik van deze standaarden de digitale transformatie binnen de sector versnellen door aansluiting op geavanceerde technologieën zoals BIM (Building Information Modeling), IoT (Internet of Things) en AI (Artificial Intelligence) voor betere data-analyse en besluitvorming.

Meer weten over ETIM en DICO en de voordelen van deze standaarden voor de maritieme sector? Neem contact op met Mario Renes, relatiebeheerder bij Ketenstandaard: m.renes@ketenstandaard.nl of 06 - 23 59 08 73

SAMEN STERKER MET STANDAARDEN