TKF vertelt over het belang van standaarden

Bij TKF staat de verbinding van de samenleving centraal, gedreven door innovatieve oplossingen voor digitalisatie en elektrificatie. Sinds de oprichting in 1930 heeft TKF zich ontwikkeld van een reguliere kabelproducent tot een technologisch toonaangevende leverancier van connectivity-oplossingen. 

Efficiëntie is een kernwaarde in het streven van TKF naar voortdurende verbetering. Daarom maken ze gebruik van standaarden en stellen ze alle benodigde productinformatie beschikbaar via 2BA in het OMDS-formaat. Dit bespaart niet alleen tijd en energie voor zowel hun klanten als henzelf, maar stelt hen ook in staat om zich te concentreren op het verder optimaliseren van hun aanbod.

Met een uitgebreid portfolio aan kabels, systemen en diensten biedt het TKF wereldwijd oplossingen voor het creëren van veilige en betrouwbare energie- en dataverbindingen. Door een gerichte focus op haar marktsegmenten onderscheidt het bedrijf zich met gespecialiseerde kennis van toepassingen en kabeloplossingen met een hoog niveau van betrouwbaarheid, kwaliteit en service. Technische expertise en flexibiliteit dragen bij aan een verhoogd rendement op de investering voor de klanten. En dat geldt ook voor alle data die door de TKF wordt verwerkt.

Het belang van standaarden vanuit het perspectief van de fabrikant

Peter Nes legt uit: "Alle informatie over onze scheepskabels is beschikbaar via 2BA in het OMDS-format. Dit is niet alleen van belang om onze klanten zo efficiënt mogelijk te laten werken, maar het zorgt er ook voor dat TKF zelf zo efficiënt mogelijk kan opereren. Door gebruik te maken van standaarden en al onze productinformatie in dit formaat beschikbaar te stellen, elimineren we de noodzaak voor heen-en-weer telefoontjes en e-mails om voor de hand liggende gegevens boven water te krijgen en om te zetten naar een bruikbaar formaat voor onze klanten. Dit bespaart ons als leverancier kostbare tijd en energie, die we nu kunnen investeren in oplossingen om het gehele proces van aankoop tot installatie van onze scheepskabels nog vlotter te laten verlopen." 

TKF ziet in de toekomst een nog groter belang van standaarden en gegevensuitwisseling. Dit is zowel van belang om meer 3D/BIM-engineering mogelijk te maken met hun kabels, als voor het vastleggen van materialenpaspoorten en dossiers bij de oplevering van schepen. Dit zal de efficiëntie van de gehele supply chain vergroten en een soepelere operatie mogelijk maken.