De grondleggers van OMDS

In 2017 hebben Boskalis, Damen, IHC en Van Oord een initiatief gestart om te komen tot een uniforme standaard voor maritieme onderdelen en artikelen. Dit initiatief heeft een datastandaard opgeleverd die binnen de maritieme sector is geïmplementeerd: One Maritime Data Standard.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende expert op het gebied van baggeren en maritieme dienstverlening.

Tijdens de pilotfase van het OMDS-project is Boskalis actief van start gegaan met implementatie van de dataprocessor en ETIM binnen het eigen Fleet Management System. Inmiddels zijn zo’n 20.0000 items gematcht met het platform van 2BA. Het geheel is geïntegreerd in het eigen ERP-systeem en volledig ingebed in de organisatie.

Damen Shipyards B.V.

Damen is een internationale scheepswerfgroep en streeft er altijd naar om te voldoen aan de behoeften van haar klanten en hun verwachtingen te overtreffen.

Damen is actief in elke markt waar een kans gezien wordt om te verbeteren, innoveren of investeren.

Voor OMDS beschikt Damen over een interface tussen 2BA en de eigen ‘Data Hub’ en 2BA wordt dagelijks als referentie gebruikt voor het aanvullen van de productgegevens.

Royal IHC

Royal IHC of Koninklijke IHC heeft het hoofdkantoor in Kinderdijk. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen, ontwerpen en bouwen van schepen en materieel voor de bagger- en offshore-industrie.

Royal Van Oord B.V.

Royal Van Oord B.V. is een Nederlands familiebedrijf met 150 jaar ervaring als internationale waterbouwer.

Van Oord heeft de connectie gemaakt tussen 2BA en de eigen webshop en het productinformatiesysteem dat onder meer gebruikt wordt voor levering van artikelen aan de eigen vloot.

Deelnemen aan OMDS?

Profiteer ook van de voordelen van uniforme data en word partner in OMDS.

Neem contact op